Sandra Boonstra

Ik ben Sandra Boonstra. Ik ben 50 jaar en 23 jaar getrouwd met Jelle Schrijber en moeder van 2 dochters: Annemarije (19 jaar) en Aranka (17 jaar). De oudste woont door de week in Leeuwarden waar ze studeert aan de NHL.
Ik werk al 27 jaar met veel plezier bij  Accountantskantoor De Jong Middenmeer.

Hoe lang zit je al op de Credo Singers?
Ik ben er als 15 jarig meisje opgekomen omdat ik me, te "groot" voelde voor het kinderkoor De Meerklank, waar mijn vader Klaas Boonstra de leiding had en waar ik vanaf de oprichting bij heb gezongen.
Het koor was toen wel wat groter, maar ik heb altijd lekker gezongen onder begeleiding van de diverse dirigenten.
Halverwege 1999 ben ik er af gegaan vanwege een (tijdelijke) verhuizing naar Noord-Brabant voor het werk van mijn man. Eenmaal weer terug in Noord-Holland kwam het er niet van om weer terug te gaan naar de Credo's. Eerst nog een hele tijd gezongen in een klein zanggroepje van mijn vader, maar toen een deel hiervan met pensioen ging, is het groepje opgeheven. Daarna een paar projectkoren gedaan en in maart 2018 weer terug naar de Credo's. Het bleef toch trekken. Het was zo fijn om weer terug te zijn, ook omdat er nog steeds leden van vroeger op zaten. Ik zing erg graag en de christelijke liederen liggen mij beter dan bijvoorbeeld modern/pop.

Weet je nog leuke anekdotes?
Anja Okkema was jarenlang mijn zangmaatje bij het kinderkoor, zij was er al wat eerder vanaf gegaan dan ik. We hadden elkaar een tijdje niet gesproken en, heel toevallig, waren we precies op dezelfde avond voor het eerst aan het kijken bij de Credo's.

Het examen van Frans van Egmond heeft wel indruk gemaakt. We moesten een heel lastig stuk instuderen in het Gregoriaans. We waren heel zenuwachtig en om onszelf moed in te zingen, hadden we buiten een paar van onze eigen liedjes gezongen. De jury had dit gehoord en als commentaar had Frans gekregen dat hij beter onze eigen liedjes ten gehore had kunnen laten brengen i.p.v. ons iets totaal buiten onze comfortzone te laten doen, dan had het cijfer er een stuk beter uit gezien.