Nel Zuidhof

Ik ben Nel Zuidhof, geboren in de Zaanstreek (Wormer), 36 jaar terug voor de liefde naar Middenmeer gekomen en nog steeds wonend op hetzelfde adres. Met man Bert een rijk gezin van 3 jongens en 2 meiden, waarvan er nu nog 3 thuis wonen. Echter aankomende zomervakantie verlaten ook deze het ouderlijk huis om op zichzelf te gaan wonen of te studeren.

Inmiddels ben ik ruim 20 jaar gastouder en op dit moment in de vorm van buitenschoolse opvang. Dit bevalt goed doordat er meer tijd overblijft voor andere dingen.

Als hobby kan ik me helemaal uitleven in verschillende sporten: tennissen, fietsen, hardlopen, schaatsen, bijna alle sport vind ik leuk.

Ook zingen vind ik leuk om te doen. Daar ben ik pas later mee begonnen. Ik liep al een tijd met de gedachte rond om lid te worden van de Credo Singers. Maar toen de, toen geldende, leeftijdsgrens dichterbij kwam de stap genomen omdat ik anders "te oud" zou zijn.

De keuze voor "de Credo's" is gemaakt vanwege de combinatie van het zingen en het daarmee uitdragen van je geloof. Met onze liederen proberen we mensen te raken. Je put er niet alleen zelf veel kracht uit, maar probeert dit ook door te geven aan anderen.

Het koor bestond toentertijd uit 33 leden en stond onder leiding van dirigent Bram Hofstede, muzikaal begeleid door Dirk Aalbers. Dirk heeft op een bepaald moment het dirigeren van Bram overgenomen en Ineke Groen is hem opgevolgd als pianiste.

Later heeft drummer Jacco Bakelaar zich bij ons gevoegd. Daarbij hebben we ook nog een fluitiste in ons midden, Karline Laan. Met nog geen twintig man zijn we toch heel wat "mans".

Ik heb met optredens niet zo veel last van zenuwen, maar wél toen mijn dochter op 9-jarige leeftijd met kerst in een lied een stukje solo zong. Gelukkig ging het goed.

Zowel Bram als Dirk zijn ons op te jonge leeftijd ontvallen. Het lied dat we zongen op de begrafenis van onze vriend Dirk zal altijd bijzonder blijven.

Zijn ziekte en overlijden heeft een hele impact gehad op het koor. Maar toch zijn we in vertrouwen op onze Heer doorgegaan, ook al viel het ons eerst zwaar. En dat vertrouwen is zeker niet beschaamd. We hebben nu ruim een jaar mogen zingen o.l.v. Judith, en hebben door haar weer nieuwe spirit opgedaan en ontzettend veel geleerd. Helaas heeft Judith onlangs afscheid genomen van ons vanwege andere plannen. Maar we kunnen terugkijken op een hele mooie tijd met hele mooie optredens.

Vera van Tol neemt het dirigeerstokje van haar over en gaan we een nieuwe periode in die ik met enthousiasme en vertrouwen tegemoet zie. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop nog vele jaren door te mogen gaan met ons prachtige, kleine koortje. Want niet alleen het zingen bindt ons, maar ook de saamhorigheid, de betrokkenheid met elkaar en ons geloof in onze hemelse Vader, de rots in de stormen van het leven.

Nog een leuke anekdote: Zoals het gebruikelijk is bij de Credo's wordt iedereen die "50" wordt 's nachts om 0.00 uur verrast met een muzikale aubade aan huis.

Ook Dirk moest er aan geloven. Echter tegen die tijd begon het pittig te sneeuwen. Toch met een aantal koorleden van Middenmeer, Slootdorp en Wieringerwerf naar de Breestraat getogen. Dik ingepakt en de capuchon ver over het hoofd getrokken hebben we Dirk toegezongen bij z'n voordeur. Na felicitatie en een drankje weer naar huis door inmiddels een dik pak sneeuw. Glibberend is iedereen weer veilig thuis gekomen. Achteraf gezien misschien niet echt verantwoord, maar ja, de 50-ste verjaardag van Dirk konden we toch niet zonder deze goede gewoonte voorbij laten gaan!