Jenny Andela

Ik ben Jenny Andela. Ik ben 26 jaar en werk als Verzorgende IG. Ik heb sinds begin dit jaar een relatie met mijn vriend Lennaert. Komend jaar willen we gaan samenwonen in Oudesluis. Dat zal wel even wennen worden. Ik woon namelijk al mijn hele leven in Slootdorp. Maar we hebben er allebei vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen.

Hoe lang zit je al op de Credo Singers?
6 jaar geleden was ik op zoek naar een koor om lekker te kunnen zingen en waar ik mij thuis voelde. Ik had al aan verschillende zangprojecten en een musical meegedaan, maar wilde toen iets wat niet na een bepaalde periode weer afgelopen was. Ik besloot om eerst als kerstlid bij de Credo Singers te komen om te kijken of het iets voor mij was. Vreselijk spannend vond ik het de eerste keer, maar ik voelde mij gelijk thuis in deze fijne, hechte groep mensen. Het beviel mij zo goed dat ik na de kerstoptredens besloot om definitief lid te worden.

Waarom zit je op koor?
De belangrijkste reden dat ik op koor zit is dat ik het onwijs leuk vind om te zingen. En samen zingen is natuurlijk veel leuker dan alleen. Daarnaast vind ik het fijn om al zingend mijn geloof uit te dragen. Er zit altijd een diepere boodschap in de liederen die we zingen en door mij daarin in te leven wordt het zingen voor mij nóg leuker.

Weet je nog leuke anekdotes?
We hebben veel mooie momenten gehad met elkaar. Mooie optredens in bijzondere diensten in uiteenlopende kerken, een verrassingsconcert voor onze dirigent Dirk, benefiet(s)concerten... zo kan ik nog wel even doorgaan.
Een aantal jaar geleden moesten we voor een kerstoptreden een lied instuderen wat tot op het laatste moment maar niet leek te lukken. We hadden er van tevoren weinig vertrouwen in dat het goed zou komen, maar we gingen ervoor. Het werd het nummer waar het publiek die avond het meest enthousiast over was en we kregen er een groot applaus voor. Zo zie je maar; op het moment dat het moet staan we er.